POTPREDSEDNIK KLUBA

andjelovMiroslav  Anđelov rođen je 24.04.1973. godine u Zrenjeninu gde je završio osnovnu školu. 1988. godine odlazi u Mostar u vazdohoplovnu opštu vojnu školu gde je bio do 1992.

Košarku je počeo da trenira od  devete godine u KK “Servo Mihalj” u Zrenjaninu kod trenera Milenka Toskića i aktivno je igrao do 18 godine, da bi po dolasku u Novi Sad 1992. godine upisao Fakultet fizčkog kulture na kom je diplomirao 1997. godine i stekao zvanje profesora fizičkog vaspitanja-diplomirani trener košarke.

U KK “Sport’s World”-u je počeo da radi 1994. godine kod vlasnika i predsednika kluba Ivana Hajnala koji mu je bio mentor, šef i koji je imao ogroman uticaj na njegov dalji razvoj kao  trenera.

Sa prvom generacijom koju je vodio u klubu (dečaci rođeni 1986/87 godine) osvaja prvenstvo vojvodine u konkurenciji mlađih pionira da bi sa njima u konkurenciji pionira na prvestvu Srbije u Zemunu 2000. godine osvojio treće mesto. I plasirao se na na prvenstvo Srbije i Crne Gore zajedno sa ekipama Partizana , Beobanke i MSN iz Nikšića, a iz te generacije su stasali reprezentativac Milenko Tepić kao i Stefan Fekete koji je igrao za veliki broj klubova u zemlji i okruženju a trnutno u  Trebinju i Uroš Terzin koji se sada bavi trenerskim poslom.

Sa generacijom dečaka rođenih 1989 godine u kunkurenciji pionira osvaja prvenstvo Vojvodine  u Subotici, na prvenstvu Srbije u Železniku osvaja četvrto mesto iza FMP-a, Zvezde i Partizana. Na tom prvenstvu igrač Aleksandar Zarić dobija nagradu prvog strelca  i nakon toga odlazi u FMP i sada igra kao njihov prvotimac. Stefan Knezević igra za Vojvodinu u prvoj ligi, a Predrag Stojčić igra u Americi.

Sa dečacima rođenim 1990. u konkurenciji mlađih pionira osvaja prvenstvo Vovjodine u Zrenjaninu , a u konkurenciji pionira deli prvo mesto sa Hemofarmom i plasira se na prvenstvo Srbije koje se igralo u Čačku. Sa istom ekipom kao kadeti bio je i viceprvak Vojvodine i plasirao se na prvestvo Srbije u Obrenovcu. Iz te generacije Aleksandar Vlahović i Nemanja Grujičić su nastupali za pionirsku reprezentaciju Srbije u Sloveniji na mini bamu. Vlahović je bio i kadetski i juniorski reprezentanivac Srbije.

Nemanja Grujičić je igrao za Vojvodinu  (sada je u Americi) kao i mnogi dečaci iz te generacije koji su ostali u košarci kao igrači ili košarkaški radnici. Nikola Dronjak (Vojvodina Srbijagas), Peđa Brankov (Polet), Marko Ugarak(sport-key), Miljan Radojičić(Mladost teletehnika) Nebojša Stanić(Radnički –Novi Sad), Nikola Bošković perspektivni sudija.

Miroslav Anđelov trenutno kao šef stručnog štaba rukovodi radom u KK”Sport’s World” iz Novog Sada, tenira dečake rođene 1997. godine sa kojima je u pionirskoj konkurenciji bio prvak Vojvodine i igrao četvrt finale na prvenstvu države. Paralelno sa radom u košarci od 1998. godine radi  u školi kao prof. fizičkog vaspitanja, a od 1997. do 2005. godine radio je u Košarkaškom savezu Srbije, prvo kao regionalni trener a posle kao savezni trener za dečake rođene 1991. godine i sa njima radio tri godine.

Kao trener KK”Sport’s World” –a se okitio mnogim medaljama ali i kao trener reprezentacije grada Novog Sada na turnirima u Francuskoj: 2001 g. prvo mesto sa dečacim rođenim 1986. godine u Amijenu, 2004. u Somiru prvo mesto sa dečacima rođenim 1989 godine, 2005. u Somiru prvo mesto sa dečacima rođenim 1990 godine.

Trenutno živi u Novom Sadu sa ženom i dvoje dece