U prvoj utakmici jedinstvene kadetske lige igrači Miroslava Anđelova doživeli su poraz od ekipe iz Leskovca.

Vršnjaci iz KK Actavis Academy su bili uspešniji, iako su kadeti SPW-a bili bolji veći deo utakmice što rezultat po četvrtinama ne pokazuje. Naime, posle prvog poluvremena (40:35) i sjajnog početka u trećoj četvrtini sa serijom od 10:0 za SPW, u 25. minutu dečaci SPW-a imali su čak 17 poena razlike, ali su ipak nizom grešaka i brzopletošću dozvolili ekipi Actavis Academy da se do kraja treće četvrtine vrati i povede pola koša 62:63.
U četvrtom delu igre ekipa Actavis Academi nastavlja sa zonskim presingom za koju SPW nije imao najbolje rešenje u svakom trenutku i uspevaju da povedu sa 64:73 u 36. minutu. Smirenom igrom SPW uspeva da stigne do izjednačenja 12 sekundi do kraja trojkom Alekse Zarića, koji je bio najbolji u redovima SPW-a, ali ne uspevaju da se odbrane i primaju koš 1.5 sekundi do kraja za 69:71. Posle tajmauta, SPW je uspeo da dođe do šuta za tri poena, međutim, Luka Stefanović nije uspeo da donese pobedu svojoj ekipi.

Sve čestitke ekipi KK Actavis Academi na pobedi, ali i sve čestitke igračima SPW-a na borbenosti i zalaganju.
Statistiku ekipa sa utakmice pogledajte ovde.


 

Izjava trenera KK Sports World Miroslava Anđelova.

Tužan sam posle poraza. Odigrali smo dobro utakmicu ali su gosti za nijansu bili bolji, nadam se da će mo u sledećim utakmicama odigrati  bolje nego danas.


 

Izjava trenera KK Actavis Academy Zorana Jovića.

U igri pravih prijatelja, Miroslava Anđelova i mene pokušali smo da se malo nadmudrujemo. Bio je bolji u prvom poluvremenu, a mi smo bili bolji u drugom. Imali smo više sreće na kraju i zasluženo pobedili. Čestitao bih ekipi Sports World na odličnoj organizaciji, dobroj borbenosti i želim im puno sreće u nastavku prvenstva.


 

Izjava MVP Igrača KK Sports World,  Alekse Zarića.

Dobro smo odigrali. U trećoj četvrtini smo napravili veliku razliku i to smo trebali da zadržimo. Oni su uspeli da nas stignu i dođu do pobede.


 

Izjava MVP igrača KK Actavis Academy,  Đorđa Dimitrijevića.

Prva utakmica ove sezone bila je naporna uz malo treme. Ekipa iz Novig Sada je veoma dobra i jaka, naporno su trenirali. Igrali smo pre tri godine sa njema. Tu utakmicu smo dobili i prošlo je dosta vremena otkad smo igrali sa njima. U početku su oni vodili, imalali su prednost i domaćeg terena. U trećoj četvrtini smo pojačali odbranu i uspeli smo da preokrenemo utakmicu i držali smo tu razliku do kraja.