U osmom kolu kadetske lige Srbije košarkaši Sports World-a je na domaćem terenu savladala ekipu Sloge iz Kraljeva rezultatom 88:64. Domaća ekipa posle pobede nad Crvenom zvezdom u prošlom kolu nastavila je sa dobrom igrom. Košarkaši SPW-a su od samog početka bili u vođstvu, posle prve četvrtine 27:17, a već u 16. minutu dostigli su prednost od 14 poena da bi se na poluvreme otišlo sa rezultatom 52:34. Ekipa Miroslava Anđelova je nastavila sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu te pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.


Izjava trenera KK Sports World, Miroslava Anđelova:

Čestitao bih gostima na odličnoj predstavi i dobroj igri. To je izuzetno kvalitetna ekipa, više od pola tima je mlađe za godinu dana što znači da će sledeće godine verovatno još bolje igrati nego što igraju sada. Čestitao bih i svojoj ekipi koja je odigrala onako kako treba, sa manje ili više ispunjenim zadacima koji su bili dogovoreni. Spremamo se za sledeću utakmicu i polako se pripremamo za kraj prvog dela.


Izjava trenera KK Sloga, Nikole Đokića:

Znali smo da će biti veoma teška utakmica. Ekipa Sports World-a je veoma kvalitetna ekipa što je pokazala i u prošlom kolu pobedom u Beogradu nad Crvenom zvezdom i mislim da to nije slučajno jer oni igraju sjajno. Pokušali smo koliko smo mogli. Ekipa Sports World-a je želela mnogo više ovu pobedu, što se odrazilo i na rezultat. Ne samo što su bili kvalitetniji, nego su bili i borbeniji. Čestitao bih ekipi SPW-a na zasluženoj pobedi i gostoprimstvu i poželeo im sve najbolje. Mi se nadamo da ćemo biti sve bolji. U sledećem kolu dolazi nam ekipa Vršca, pokušaćemo da osvojimo neke nove bodove.


 

Izjava MVP igrača KK Sports World, Stefana Desnice:

Zadovoljan sam ovom pobedom, ovo je bila važna utakmica za nas. Odigrali smo dobro što se vidi i po rezultatu. Čestitao bih protivniku na fer i korektnoj igri. Nama ostaje da se spremamo za narednog protivnika, a ekipi Sloge iz Kraljeva želim sve najbolje u daljem takmičenju.


Izjava MVP igrača KK Sloga, Stefana Ignjatovića:

Pogodili su sve otvorene šuteve, dobro su ušli u utakmicu. Mi nismo odradili sve što smo dogovorili u svlačionici. Čestitao bih ekipi Sports World-a na pobedi i na fer i korektnoj igri.