U jednom od derbija 15. kola Kadetske lige Srbije novosadska ekipa Sport’s World je pobedila Vršac u gostima, rezultatom 67:64 (14:16, 17:15, 15:16, 21:17).

U utakmici koja se sve vreme igrala koš za koš, jače živce su imali izabranici Miroslava Anđelova, koji su u samoj završnici bili koncentrisaniji, a uz to i precizni sa linije penala, što im je donelo pobedu. Nisu posustali čak ni u trenutku kada je Vršac na svom kontu imao najveću prednost od 10 poena (41:31, 22. min). Odmah su uzvratili serijom poena, koja je meč uvela u egal, koji je trajao sve do poslednjeg minuta.

Najbolji igrač utakmice bio je igrač KK Sports World-a Aleksa Zarić (indeks 20), koji je postigao 16 poena uz 5 skokova. Dvocifren učinak u SPW-u imali su i Luka Stefanović sa 13, Marko Vujović sa 11 i Stefan Desnica sa 10 poena.

Kod domaćina se u ovom porazu istakao Simeon Jović, koji je u statistiku upisao 19 poena uz 8 skokova, dok je Luka Šljukić dodao 14 poena i 6 skokova.

-Bila je ovo veoma napeta utakmica u kojoj su odlučivale nijanse. Nažalost, nismo uspeli da materijalizujemo prednost od 10 poena, a u samoj završnici nismo imali dovoljno koncentracije da meč rešimo u svoju korist. Čestitam Sport’s Worldu na zasluženoj pobedi – rekao je Simeon Jović.

Trenutnu tabelu i dalji raspored pogledajte ovde.