U šesnaestom kolu kadetske lige Srbije košarkaši Sports World-a dobili su na domaćem terenu ekipu KK Zemun 82:78 (21:18,21:25,24:18,16:17). Domaći tim dobro je otvorio utakmicu seriom od 13:3. Obe ekipe pokazale su dobru igru tokom prvog poluvremena te je gostujući tim trojkom u poslednjoj sekundi otišao sa poenom prednosti na odmor. Kvalitetna igra nastavila se i u drugom poluvremenu, ali je ekipa iz Novog Sada boljom igrom uspela da zabeleži pobedu.


Sastav ekipe KK Sports World:

F. Eremija 9, A. Zarić 7, D. Erić, A. Miljanić 17, U. Kecman 6, A. Tešin, J. Stojanović, A. Čabrilo 18, M. Vujović 3, S. Desnica 9, L. Stefanović 13, A. Divjaković


Sastav ekipe KK Zemun:

D. Mirjanić, N. Ćirković 16, A. Milićević 2, A. Vasić, L. Vulikić 11, S. Jovanović 28, N. Stanković 6, V. Vulikić, L. Radovanović 13, V. Starčić 2, M. Ćirković


Izjava Trenera KK Sporte World, Miroslava Anđelova:

Izuzetno važna pobeda za nas i od sveg srca cestitam mojim momcima na odličnoj partiji, možda i najboljoj ove sezone. Čestitao bih i ekipi Zemuna sa kojom imamo odlične odnose na odličnoj, fer i korektnoj partiji. Pobedu posvećujemo našem igraču Nemanji Gajiću koji se u četvrtak povredio i koji će odsustvovati neko vreme. Ekipi Zemuna želim puno uspeha u nastavku sezone, a mi se okrećemo narednoj utakmici.


Izjava Trenera KK Zemun, Aleksandra Obajdina:

Čestitam protivniku na zasluženoj pobedi. Bila je ovo odlična prvoligaška utakmica. Podjednakog smo kvaliteta. Drago mi je kada igram protiv ovako dobrih ekipa koje su igrački i tehnički obučene. Nadam se da ćemo se još sresti ove godine na nekim mečevima.


Izjava MVP igrača utakmice i KK Sports World, Alekse Ćabrila:

Ovo je bila izuzetno teška utakmica i veoma bitna za nas. Dobrom igrom smo uspeli da pobedimo kvalitetnog protivnika. Čestitam saigračima, kao i ekipi Zemuna na fer i korektnoj igri. Mi se sad spremamo za sledeće utakmice.


Izjava MVP igrača KK Zemun, Slobodana Jovanovića:

Loše smo otvorili utakmicu, međutim uspeli smo da se vratimo na poluvremenu srećnom trojkom smo preokrenuli rezultat. Nismo imali snage da napravimo još veću prednost. Dve tehničke greške su nas totalno poremetile i nismo uspeli da pobedimo.


Slike sa utakmice: