U 17.kolu kadetske lige Srbije SPW  je poražen u gostima od KK Mega Vizura sa  64:62 (19:17, 15:14, 18:20, 12:11)  i tako zakomplikovao sebi završni deo takmičenja i borbu za što bolju poziciju pred play off.

Mega Vizura: Mladenović 4, Vićentić, Djordjević 11, Kalpačina, Musić 14, Grušanović 11, Nakić-Vojinović 10, Vojinović 2, Šljivančanin 3, Obradović, Janketić 9.

Sports World: Eremija 5, Zarić 14, Erić, Miljanić, Kecman, Tesin, Stojanović, Čabrilo 14, Vujović 8, Desnica 7, Stfanović 14, Divjaković.

U veoma ujednačenoj borbi tokom cele utakmice ekipa Mega Vizure je uvek bila za nijansu bolja. Zahvaljujući neverovatnoj upornosti i pored prisutnih grešaka koje su se ispoljavale najviše zbog loše koncetracije, Mega je uspela da dobije utakmicu minimalnim rezultatom.

Prva četvrtina je, kao i cela utakimica, prošla u minimalnoj prednosti Mege, 19:17. Nikako kadeti domaće ekipe nisu mogli da se odvoje rezultatom, naprotiv. Na poluvreme se otišlo sa tri poena prednosti u korist domaćina. Nastavak utakmice pripada gostima iz Novog Sada. Odlična igra Čabrila, Zarića pa i Stefanovića dovodi do zaostatka od samo jednog poena na kraju treće četvrtine.

U zadnjoj četvrtini tj. 3 minuta pre kraja KK Sports World dolazi i do prednosti od 60:58 međutim Mega uspeva, pre svega prisebnosti pojedinih igrača, ponaviše Musića ali i Grušanovića da ostvari pobedu iako je šutirala penale 9/21, odnosno 43%. Konačan rezultat utakmice 64:62 za Megu možda i jeste realan ishod ove, za obe ekipe veoma teške utakmice, a za SPW  je svakako ostažal za propuštenom šansom da osigura 5 poziciju na tabeli.


 

Izjava trenera KK Sports World, Miroslava Anđelova:

Prava prvenstvena utakmica na jednu loptu na kraju. Nismo se snašli, na kraju smo imali šansu i da dobijemo ili pak, da ostvarimo produžetak. Danas je Mega Vizura bila sretnija, čestitam im, mi idemo dalje.


 

Izjava trenera KK Mega Vizura, Dejana Parežanina:

Čestitam novosadjanima na fer i korektnoj utakmici a mojim momcima na borbenosti i zasluženoj pobedi. Pozitivn deo u našoj ekipi je bio balans izmedju unutrašnje i spoljne igre što se videlo po skokovima i poenima na kraju utakmice. Sveli smo ekipu Sports Worlda na mali broj poena i samim tim dobili šansu da na jednu loptu dobijemo utakmicu. Čestitam svojoj ekipi još jednom na zasluženoj pobedi.


Izjava MVP igrača KK Sports World, Alekse Čabrila:

U ovoj utakmici, kao i u svakoj uostalom, išli smo na pobedu. Protivnik je prikazao dobru igru, mi nismo mogli da se snadjemo. To je to, treniraćemo, radićemo i videćemo kakav će to rezultat proizvesti na kraju takmičenja.


 

Izjava MVP igrača utakmice i KK Mega Vizura,  Novaka Musića:
Čestitam ekipi Sports Worlda na fer i korektnoj igri. Želim im puno sreće u daljem takmičenju, a nama ostaje da se dobro pripremimo za Vršac