MLADOST (CA) – SPORTS WORLD     78 : 57     ( 14:19, 25:7, 21:20, 18:11 )

Statistiku sa utakmice pogledajte ovde.

U okviru 13. Kola Triglav kadetske lige Srbije kadeti Mladosti su ubedljivo savladali Sport’s world iz Novog Sada rezultatom 78:57. Tako se ekipa Mihaila Šušića punom merom revanširala Novosađanima za poraz u prvom delu sezone. Početak utakmice nije nagoveštavao takav epilog. Prvu četvrtinu gosti rešavaju u svoju korist 14:19. Prelomna je bila druga četvrtina i sjajna serija našeg tima od 15:0. I preostala dva perioda su igrači Mladosti rešili u svoju korist i tako na kraju stigli do desete pobede u sezoni. Ponovo su najbolji u ekipi Mladosti bili Simović i Šušić, dok su u ekipi gostiju bolji od ostalih bili Živković i Stojanović.

Izjava trenera KK Mladost:

Mihailo Šušić, Ovo nam je deseta pobeda. I bez obzira na ovoliku rezultatsku razliku, ovde ima prostora za još veći napredak. Pravili smo u napadu neke greške, koje su specifične za ovaj uzras, protok lopte bi trebao da bude bolji. Šut nam nije u prvom polovremenu poslužio, ali u nastavku igre se to poravilo. Čestitke još jednom mojoj ekipi na pobedi, a protivniku na fer i korektnoj igri.

Izjava najkorisnijeg igrača KK Mladost:

Ranko Simović, Igrali smo protiv tima koji se plasirao u nastavak takmičenja, kao i mi, gde prenosimo važna dva boda. Čestitam protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri, ali mislim da smo apsolutno zasluženo danas pobedili.

Izjava trenera KK SPorts World:

Dimitrije Živković, Čestitam ekipi Mladosti na zasluženoj pobedi. Mi smo dobro otvorili utakmicu i u prvoj četvrtini stekli neku prednost, u drugoj četvrtini nismo imali rešenja za njihovu odbranu i nismo iskontrolisali skok kako treba, oni su to iskoristili i napravili veću razliku na poluvremenu. Pokušali smo da se vratimo u naletima, ali nismo ipak uspeli. Čestitke i mojoj, a i protivničkoj ekipi za prolazak među 8 najboljih u državi.

Izjava najkorisnijeg igrača KK Sports World:

Aleksa Stojanović, Solidno smo ušli u prvu četvrtinu, ali se onda desio pad u drugoj četvrtini, 7 minuta bez pogotka i to nas je koštalo izgubljene utakmice. Na kraju nismo smogli snage da preokrenemo rezultat u našu korist. Stizali smo, borili smo se, ali nije nas služio šut, a protivnik je u drugom poluvremenu ubaco ono što nije u prvom.

Slike sa utakmice: