PARTIZAN NIS – SPORTS WORLD     71 : 59     ( 26:19, 16:19, 14:13, 15:8 )

Statistiku sa utakmice pogledajte ovde.

Utakmica koja ne može zadovolјiti prikazanom igrom i kvalitetom pedesetak gledalaca u Hali sportova na Novom Beogradu kao ni trenere obe ekipe. Igralo se ležerno, sa dosta grešaka a utakmica je ličila više na  na prijatelјski susret, nego važnu prvenstvenu. Nešto bolјu igru pružio je domaćin u prvoj i četvrtoj četvrtini, dok su ostale dve bile rezultatski izjednačene i to je bilo dovolјno da zabeleži bitnu pobedu. Više od ostalih prikazali su u ekipi Partizana Aleksa Komazec sa izvanrednih 17 skokova, 14 poena i 2 asistencije, MVP meča, a u ekipi gostiju Toma Vasilјević sa 15 poena 7 skokova i 3 asistencije kao  i Vanja Svraka sa 14 poena četri skoka i 3 asistencije.

Izjava trenera KK Partizan:

Marko Anđelković, Bitna pobeda, jer je protivnik direktni konkurent za ulazak u Super ligu i pobede se prenose što je autamtski prednost nad ekipom Sport-s World. Teška utakmica u kojoj kvalitet nismo mogli da materijalizujemo do kraja utakmice, kada smo pojačanom odbranom i efikasnim napadom ostvarili prednost i priveli utakmicu kraju. Nastavlјamo prvenstvo sa novim izazovima i nadamo se pobedama a ekipi gostiju puno sreće u nastavku prvenstva.

Izjava najkorisnijeg igrača KK Partizan:

Aleksa Komazec, Dobro smo počeli utakmicu, ostvarili prednost, ali smo dozvolili protivniku da komsoliduje svoju igru i rezultatski zapreti . Sve dileme su rešene u četvrtoj četvrtini u kojoj smo pojačali odbranu iz koje je proizašao i dobar napad i tako zabeležili bitnu pobedu.

Izjava trenera KK Sports World:

Dimitrije Živković, Jedna dobra prvenstvena utakmica u kojoj nismo mogli da iskontrolišemo protivnikov skok ni u odbrani a ni u napadu i mislim da je to osnovni uzrok našeg poraza. Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi a mi se okrećemo sledećoj utakmici sa Zdravlјem iz Leskovca.

Izjava najkorisnijeg igrača KK Sports World:

Toma Vasilјević, Čestitke ekipi Partizana na pobedi. Mi nismo iskoristili svoju šansu kada se ukazala već smo dozvolili domaćinu da prelomi meč i na kraju zasluženo pobedi.