Kadeti SPW-a su na fajnal foru prvenstva države zauzeli četvrto mesto.

Posle polufinala i odigrane odlične utakmice sa KK Crvena Zvezda koju je Zvezda dobila sa 79 : 74  po četvrtinama   (16:16, 25:11, 13:25, 25:22), ostaje žal za finalom. Veoma motivisani i igrači i trener Dimitrije Živković odlično su počeli utakmicu. Poveli u 7. minutu sa 9:14 da bi se, ipak, prvi period završio nerešeno 16:16. U drugoj četvrtini Zvezda povećava agresivnost u odbrani što rezultira nekim laganim poenima. SPW u tom periodu od 11 poena daje samo dva iz reketa uz tri trojke i taj deo igre Zvezda dobija sa 14 poena razlike. Mnogobrojni gledaoci su mislili da je gotova utakmica, jer je Zvezda bila veliki favorit i već viđena u finalu. Međutim, igrači predvođeni Aleksom Stojanovićem drugo poluvreme počinju odlično, hrabro i uspevaju da istope Zvezdinu prednost i treći period dobiju sa 12 poena, što ih uvodi u neizvesnu završnicu. Četvrtu četvrtinu SPW nastavlja odlično da igra do kobnog 34.minuta gde Crvena Zvezda uspeva da da 8 poena za manje od jednog minuta i tako se odlepi na 68:58 što se posle pokazalo kao nedostižno.

Sve je stalo u jednom minutu.

Odigrano je 14 utakmica u prvoj gupnoj fazi, pa 8 utakmica u Super ligi, litre i litre prolivenog znoja, stale su u tom jednom minutu. Momci koji su došli do F4 dali su sve od sebe da uđu u finale protiv favorizovane Zvezde, u svakom pogledu, ali nije dovoljno igrati i biti koncentrisan 39 minuta več svih 40. Nažalost poraz u polufinalu je toliko boleo, a što je najgore i toliko iscrpeo fizički i emotivno da je u utakmicu za treće mesto protiv Partizana bilo nemoguće igrati.

Za treće mesto postojala je ogromna želja da se pobedi odlični Partizan, ali želja nije bila dovoljna, pa je  Partizan slavio sa 63:79. Momci su toliko bili emotivno i fizički ispražnjeni da nisu mogli da pruže dovoljan otpor Partizanu. Ne može im se zameriti, ili reći nešto drugo, osim SVAKA ČAST: Stojane, Žile, Vale, Kovače, Ivke, Tomo, Aljoša, Čili, Ćurda, Konane, Krivi, Mojaše, Nidžo, Šćeka i naravno svaka čast treneru Dimitriju Žikoviću.

Statistiku sa utakmice KK Crvena Zvezda – KK Sport’s World pogledajte ovde: