Kadeti Mladosti su posle odlične igre tokom svih 40 minuta zabeležili prvi trijumf u Triglav kadetskoj ligi Srbije, savladavši dobru ekipu Sport’s vorlda rezultatom 84:75. Ekipa Mihaila Šušića je do prve pobede u novoj sezoni stigla nakon velike borbe. Oko 200 gledalaca u hali kraj Morave su bili u prilici da posmatraju dobru utakmicu dva kvalitetna rivala.
Domaćini su odlično otvorili utakmicu i zahvalјujući velikoj borbenosti stekli prednost koju su konstantno održavali svih 40 minuta. Gosti se nisu predavali, ali su mladi igrači Mladosti imali adekvatan odgovor na svaki pokušaj Novosađana da se rezultatski priklјuče. Presudila je velika borbenost, ali i sjajan šut za tri poena.
Bolјi od ostalih u timu Mladosti bili su Tutunović sa 20, Radovanović i Bumbić sa po 14 postignutih poena, dok su se kod gostiju posebno istakli Draganović sa 19 i Vasilјević sa 16 postignutih poena.

Izjava trenera KK Mladost, Mihaila Šušića: Nadam se da smo zasluženo dobili ovu utakmicu. Vodili smo od 1. do 40. minuta. Mislim da smo posle tri odlično odigrane utakmice konačno zaslužili prvu pobedu. Moram da napomenem da od devet igrača koji su igrali, sedam je 2001. godište.  Sport’s vorld ima veoma zanimlјivu i perspektivnu ekipu. Jako cenim to što oni rade, ali mislim da smo mi danas bili bolјi.

Izjava najkorisnijeg igrača KK Mladost, Nikole Radovanovića: Ostvarili smo veoma bitnu pobedu posle tri poraza, što će nas motivisati u dalјim utakmicama. Čestitam ekipi iz Novog Sada na fer i korektnoj igri.

Izjava trenera KK Sports World, Dimitrija Živkovića: Ušli smo dosta mekano u utakmicu, što je nedopustivo na gostujućem terenu. Čestitam igračima domaće ekipe na zasluženoj pobedi. Smatram da ova liga treba da bude najelitnija u državi i neke stvari treba da se postave kako treba, konstantno vređanje mojih igrača i stručnog štaba od strane publike koje nije sankcionisano od strane delegata i sudija. Spremamo se za narednog protivnika, a Mladosti želimo puno sreće u nastavku takmičenja.

Izjava najkorisnijeg igrača KK Sports World, Nikole Draganovića: Slabo smo ušli u meč, nismo imali dovolјno energije. Domaća ekipa je imala veću želјu za pobedom. Mi se okrećemo sledećoj utakmici. Čestitam protivniku na fer i korektnoj borbi.

Trenutne rezultate i tabelu možete videti ovde:

Statistiku sa utakmice možete pogledati ovde:

Slike sa utakmice: