U 5.kolu KLS sastali su se domaćin Sport`s World i gosti iz Niša ekipa Konstantina. Od samog starta domaćini su krenuli dosta agresivno i celo prvo poluvreme samo dizali razliku u njihovu korist, na odmor se otišlo sa 27 poena razlike. U nastavku smo gledali skroz drugačiju sliku, domaća ekipa se opustila i mislila da je pobeda obezbeđena, dok su gosti se trgli i spustili razliku do konačnih 6 razlike. Za bliže pobedi nije bilo vremena. Kod domaćih opet bolјi od ostalih je bio kadetski reprezentativac Vasilјević sa 25 poena,dok se kod gostiju istako Kostić sa 19.

Izjava trenera KK Sports World, Dimitrija Živkovića: Prvo poluvreme odigrano bez greške, podigli smo nivo agresivnosti u odnosu na prethodne utakmice što je i dovelo do velike prednosti. Drugo poluvreme treba  što pre da zaboravimo i pokušamo da ispravimo neke stvari kako ne bi dolazilo do takvih padova, gostima čestitam na fer igri i želim puno sreće u nastavku.

Izjava najkorisnijeg igrača KK Sports World, Tome Vasilјevića: Dobro smo ušli u utakmicu i od starta napravili dvocifrenu razliku, u drugom poluvremenu se desio neobjašnjiv pad u igri i u motivaciji, ali smo na kraju uspeli da utakmicu privedemo kraju i zabeležimo veoma bitnu pobedu za nas. Čestitao bih protivniku na korektnoj igri i poželeo sreću u nastavku takmičenja.

Izjava trenera KK Konstantin, Slaviše Stošića: Utakmica sa dva različita poluvremena gde je domaćin u prvom poluvremenu bio bolјi u svim elementima košarke i zasluženo dobili visokom razlikom. Mi smo se kao probudili u drugom ali nedovolјno da ugrozimo pobedu domaćih. Zahvalјujem se domaćinu na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri i želim im sve najbolјe u dalјem takmičenju.

Izjava najkorisnijeg igrača KK Konstantin, Nemanje Kostića: Loše smo ušli u meč, dozvolili protivniku da napravi veliku prednost. Mnogo bolјe smo ušli u drugo poluvreme i uspeli da spustimo prednost ispod 10 razlike al bilo je kasno. Ostaje nam da se što bolјe spremimo za naredni meč i naravno idemo na pobedu

Trenutnu tabelu i rezultate možete pogledati ovde:

Statistiku sa utakmice možete pogledati ovde:

Slike sa utakmice: