Derbi osmog kola Triglav KLS opravdao je očekivanja malobrojnih gledalaca jer su videli jedan kvalitetan, zanimljiv i većinom susreta neizvestan meč na kome su ipak kada se sve sabere domaćini zasluženo pobedili. Meč su bolje otvorili gosti ali su se  domaćini veoma brzo konsolidovali  i do kraja četvrtine stekli prednost od pet poena. Tu prednost su blago povećali u drugoj četvrtini i na odmor otišli sa pristojnom razlikom od sedam poena. Početak drugog poluvremena opet je pripao gostima ali je to trajalo veoma kratko i sledećih deset minuta blagu dominaciju preuzima domaćin a gosti čine poslednji napor i u tridesetpetom minutu rezultat je bio poravnat. Pad koncentracije gostiju i dodatni napor domaćina učinio je da   Partizan ostvaruje razliku od pet poena i privodi utakmicu kraju u svoju korist. Istim brojem asistencija, istim ukupnim procentom šuta ali sa presudniim viškom skokova na kontu Partizana i malo boljom koncentracijom pogotovu na kraju meča Partizan je obezbedio važne bodove pred pauzu u prvenstvu. Izuzetno raspoloženi za igru kod  gostiju bio je MVP utakmice Toma Vasiljević sa 22 zabeležena poena i 15 skokova a pratili su ga Sergej Stajšić i Aljoša Kovačević. Kod domaćina više od ostalih pokazali su Stevan Karapandžić sa 16 poena, 11 skokova  i 4 asistencije, Aleksandar Davitkov, Matija Jovanović i Bogdan Trifunović.Čestitke za obe ekipe na prikazanom kvalitetu  igre na utakmici i želja da taj kvalitet zadrže i unaprede u drugom delu prvenstva.

Izjava trenera KK Partizan, Strahijnje Vasiljevića: Dobra utakmica gde je moja ekipa pokazala različite pariode u igri ali skoncentrisanijom igrom kada je trebalo a naravno i kvalitetom ostvarila važnu pobedu i na predstojeću pauzu  odlazi neporažena a što nas obavezuje da u nastavku prvenstva pokažemo još bolju igru i napredak u odosu na dosadašnje prikazano.

Izjava njkorisnijeg igrača KK Partizan, Stevana Karapoandžića: Misdlim da smo odigrali dobru utakmicu, igrali smo timski a što je dovelo do ovog rezultata i zaslužene pobede. Čestitke protivniku na fer i korektnoj i prikazanoj  igri a mi koristimo narednu pauzu za unapređenje igre za nastavak prvenstva.

Izjava trenera KK Sports World, Dimitrija Živkovića: Odigrali smo jednu dobru i tvrdu utakmicu sa favorizovanim protivnikom. Šut za tri poena opet nas je slabo poslužio i da smo u tom elementu imali bolji procenat i da smo ubacili neke zicere pred kraj , mislim da smo mogli da okrenemo utakmicu u našu korist i zabeležimo pobedu. Čestitke Partizanu na pobedi, a nama ostaje da se posvetimo treningu tokom pauze  i što bolje pripremimo za nastavak lige.

Izjava najkorisnijeg igrača, Tome Vasiljevića: Teška utakmica za nas i u odsudnim trenutcima imali smo pad koncentracije a što je učinilo  da osim časnog poraza nismo mogli bolje.Čestitke Partizanu na pobedi a mojoj ekipi da na predstojećoj pauzi otklonimo pokazane nedostatke i uđemo spremni u nastavak prvenstva.

Trenutnu tabelu i rezultate množete pogledati ovde:

Statistiku sa utakmice možete pogledati ovde:

Slike sa utakmice: